1. Diễn Đàn Đề Thi Việt là nơi chia sẻ thông tin học tập, tài liệu học tập dành cho học sinh, sinh viên và thông tin giảng dạy dành cho giáo viên. Chúng tôi sẽ xóa toàn bộ các bài viết, bình luận không liên quan trên toàn diễn đàn.
    Dismiss Notice

Đề thi học kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh (Thí điểm) Phòng GD&ĐT Tĩnh Gia, Thanh Hóa

Thảo luận trong 'Tài liệu học tập lớp 7' bắt đầu bởi Huê Nguyễn, 7/1/18.

Lượt xem: 1,312

  1. Huê Nguyễn Moderator

    Đề thi học kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh (Thí điểm) Phòng GD&ĐT Tĩnh Gia, Thanh Hóa - Với nội dung ra đề bao gồm các dạng đề thường gặp trong mỗi kì thi học kì, Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 7 (Thí điểm) Phòng GD&ĐT Tĩnh Gia, Thanh Hóa năm học 2017-2018 có đáp án do Dethiviet.com sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ giúp các bạn học sinh hệ thống lại kiến thức từ vựng cũng như ngữ pháp, yên tâm bước vào kì thi của mình. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

    Đề thi học kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh (Thí điểm) Phòng GD&ĐT Tĩnh Gia, Thanh Hóa

    Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1p)

    1. A. chat

    B. school

    C. cheap

    D. chicken

    2. A. carve

    B. atmosphere

    C. anthem

    D. allergy

    3. A. girl

    B. green

    C. singer

    D. give

    4. A. hot

    B. pork

    C. rod

    D. pot

    Question II. Choose the correct answer A, B, C or D to finish the sentences: (2.5ps)

    1. My favourite hobby is .............to music.

    A. listen

    B. listening

    C. to listen

    D. listened

    2. My father has an (a).... hobby: carving egg shells.

    A. unusual

    B. usual

    C. easy

    D. expensive

    3. Mary is putting on weight because she eats............all day.

    A. vegetables

    B. fish

    C. junkfood

    D. spinach

    4. He is holding his neck. I think he has a..........

    A. stomachache

    B. toothache

    C. headache

    D. sorethroat

    5. I feel tired .......I feel weak

    A.but

    B. or

    C. and

    D. not

    6. If you help other people without payment you are a.............

    A.volunteer

    B. student

    C. doctor

    D. farmer

    7. Last year, we................evening classes for 50 children.

    A.donating

    B. help

    C.provided

    D. clean

    8. They……….the street one week ago.

    A. cleaning

    B. cleaned

    C.to clean

    D. clean

    9. Ba has played the piano............2015.

    A.since

    B. for

    C. in

    D.at

    10.................salt do I need for an omelette?

    A. How much

    B. How many

    C. How little

    D. How long

    Question III..Complete the sentence with less, more, a, an, some, any. (1.5pts)

    1. Wash your hands .........................or you will have flu.

    2. Would you like ......................... orange juice?

    3. Sorry! I have .........................apple only

    4. Mummy! There isn’t ......................... milk in the fridge.

    5. We should eat ......................... junkfood because it isn’t good for our health.

    6. I’m thirsty. I need ......................... bottle of water.

    Question IV. Put the verbs in the correct tense. (2pts)

    1. She (donate) ......................... blood many times.

    2. You (go) ........................ to school late last week?

    3. He usually (watch) ............................ TV in the evening.

    4. Thao and Nga enjoy (do) .............................. volunteer work.

    Question V.Read the passage and answer. (2pt)

    The average life span of the Japanese is 78 for males and 85 for females, the longest in the world. The main secret lies in their food. The Japanese eat a lot of tofu, which is made from soybeans. Tofu contains lots of vegetable protein, calcium and vitamin B. It doesn’t contain much fat and it doesn’t provide many calories. Seafood like fish and vegetables play an important role in their diet, too. They cook the seafood with less cooking oil and less time. For each meal, they have more dishes on the table than us but they eat only a little of everything, never stuffing themselves. Japanese people also work very hard and do more exercises. This helps them burn the calories off easily.

    1. What is the average age of Japanese women?

    .............................................................................

    2. What is tofu made from?

    ...............................................................................

    3. What doesn’t tofu contain much?

    ...............................................................................

    4. What plays an important role in Japanese diet?

    .................................................................................

    Question VI.Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same. (1pts)

    1. Peter likes providing care for animals

    Peter enjoys ...................................................................................................................................

    2. The painting is bigger than the photograph

    The photograph is not as ..........................................................................................................

    Đáp án Đề thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh
    Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1pt)

    1. B 2. A 3. C 4. B

    Question II. Choose the correct answer A, B, C or D to finish the sentences: (2.5pts)

    1. B 2. A 3. C 4. D 5. C

    6. A 7. C 8. B 9. A 10. C

    Question III..Complete the sentence with less, more, a, an, some, any. (1.5pts)

    1. more 2. some 3. an

    4. any 5. less 6. a

    Question IV. Put the verbs in the correct tense. (2 pts)

    1. has donated

    2. did….. go

    3. watches

    4. doing

    Question V. Read the passage and answer. (2pts)

    1. It (The average age of Japanese women) is 85.

    2. It is made from soybeans.

    3. It (Tofu) contains less fat.

    4. Seafood like fish and vegetables (play an important role in their diet.)

    Question VI. Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same. (1pt)

    1. Peter enjoys providing care for animals.

    2. Thephotogrard is not as big as the painting.
     

    Các file đính kèm:

Chia sẻ trang này